Una sentència del Tribunal Suprem estableix que un bé adquirit per herència, afecte al pagament de l’Impost de Succesions i Donacions i que grava aquesta adquisició mortis causa, un cop transmès a un tercer no protegit per la fe pública registral, queda afecte a aquest pagament únicament en la proporció que el valor comprovat del mateix representi a la massa hereditària transmesa al deutor principal, i no al pagament del deute sencer.

El TS declara que no hi ha lloc  al recurs de casació interposat pel Principado de Asturias contra la Sentència de 09-05-2017, dictada por la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Asturias, en relació a l’abast de la responsabilitat subsidiària dels adquirents de béns afectes al pagament de l’Impost sobre Succesions i Donacions.

L’alt tribunal repassa la normativa aplicable detenint-se a analitzar l’afección de béns com garantia del deuta tributari, així com l’estructura del fet imponible de l’impost i altres supostos de responsabilitat.

Veure sentència

Font de la notícia: Legal Today, recollida d‘Inmonews.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

− 4 = 5

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: